In het midden van het bed

“Ligt VOORUIT in het midden van het bed na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024?
Willen verschillende politieke partijen VOORUIT als partner?
Dat suggereert vriend en journalist Dirk Selis alleszins in zijn bijdrage op de lokale nieuwswebsite Trudocs ‘Verkast N-VA in 2024 naar de Truiense oppositie?’ (1)”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Maar zover zijn we nog niet, we moeten met de voeten op de grond blijven.
Als VOORUIT willen we natuurlijk opnieuw graag mee de stad besturen. En vooral zou ik bij wat ongetwijfeld één van mijn laatste verkiezingen zal zijn mijn partij als de grootste uit de stembusslag zien komen.
Het zou de mooiste beloning van mijn politieke loopbaan zijn.

Wij zullen als VOORUIT tijdens het laatste jaar van deze legislatuur hard blijven doorwerken binnen en buiten de gemeenteraad en ondertussen bouwen aan een sterke lijst met vertrouwde en nieuwe gezichten.

Als je aan politiek doet, wil je meebesturen om het eigen programma en de eigen ideeën zoveel mogelijk in de praktijk om te zetten, ook al moet je beseffen dat meerderheid en oppositie andere kanten van de eigen medaille zijn.
Besturen na 2024 zal niet gemakkelijk zijn met een lege stadskas en met de schandalen, die de stad Sint-Truiden de laatste jaren gekend heeft. Ook in de Sint-Truidense gemeentepolitiek is het vertrouwen van de burger daardoor serieus gezakt en daar maak ik mij zorgen over.
Het zal veel inspanningen en doortastendheid vragen van het personeel en de politieke partijen om de situatie te keren.

De laatste zin van Dirk vat alles goed samen: “Al is in de politiek het jaar dat ons nog scheidt van de gemeenteraadsverkiezingen, een eeuwigheid.”

Hieronder vindt u de bijdrage op www.trudocs.be (1).