Half dagje PXL voor thesisverdedigingen

“Op donderdagvoormiddag 25 januari 2024 was het weer zover: een half dagje aan de Hogeschool PXL – PXL-Business in Hasselt, Elfde Liniestraat 26 om in de jury te zetelen voor een aantal thesisverdedigingen”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Ik doe dat graag.
Het is voor mij de ideale gelegenheid om met studenten in contact te komen en om met hen te debatteren over actuele thema’s. Bovendien leer je altijd nog iets bij en zijn er sommige onderwerpen, die ik kan gebruiken voor mijn politiek werk in de Senaat, in het Vlaams Parlement of in de gemeenteraad van Sint-Truiden.

In het totaal ging het om vijf thesissen in de richting Rechtspraktijk, een afstudeerrichting van de bachelor in het bedrijfsmanagement.

De thema’s waren erg gevarieerd: ‘Voorlopige hechtenis’ (Selina Fakri), ‘Internationaal strafrecht: evolutie’ (Ferhat Kocak), ‘Impact zaak Dutroux’ (Nefelli Galanos), ‘Bodycams politie: quid recht op privacy’ (Silke Javornik) en ‘Jachtrecht’ (Lien Poesen).

Je kan dan ook zien welke studenten zich eerder beperken tot een literatuurstudie, een beschrijving van het onderwerp of er beschouwingen of analyses bij maken met concrete voorstellen.
Uiteraard komt dat tot uiting in de beoordeling.”

___

Tags: