Groot gelijk Dirk!

“Ik heb het over Vlaams topambtenaar (secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie) Dirk Van Melkebeke, die vervroegd op pensioen gaat uit onvrede met het personeelsbeleid van de huidige Vlaamse regering”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

We slanken de administratie af tot op een niveau dat ze haar werk niet meer kan doen.
Daar wil ik niet aan meewerken”, zegt Dirk Van Melkebeke in een interview met De Standaard van vrijdag 7 augustus 2015 [1].

Deze federale en Vlaamse regering wil de overheid gewoon ‘kapot’ om zo een aantal instanties en diensten te privatiseren.
Wie dat niet ziet, is stekeblind of wil het niet zien”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Proficiat daarom voor Dirk, die deze stap durft zetten.
Hetzelfde geldt voor Marij Verstraeten (ambtenaar bij de Dienst Welzijn en Gezondheid van de Provincie Antwerpen), die in De Standaard van dinsdag 28 juli 2015 [2] uithaalde naar bevoegd Vlaams minister Liesbeth Homans in verband met het afslanken van de provincies.

Ik hoop dat nog heel wat ambtenaren volgen. Zij hebben immers spreekrecht.

En ik hoop dat vooral van Socialistisch benoemde ambtenaren of functionarissen.
Of zijn zij vergeten hoe ze aan hun functie geraakt zijn?
Waren zij misschien allemaal het beste in de examens? Ook - en misschien vooral - in de oppositie moeten zij kleur durven bekennen.”

[1] Topamabtenaar breekt met Vlaamse regering. De Standaard, 07-08-2015, p. 1. Wat zit ik hier nog te doen? De Standaard, 07-08-2015, p. 10.
[2] Brief van de dag. ‘Geachte minister Homans’. De Standaard, 28-07-2015, p. 31.

 

Zie ook Reorganisatie… neen AFSCHAFFEN! van 13-03-2015 op deze website.