Gratis netwerk van camperplaatsen

Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) heeft het plan opgevat om een gratis netwerk van camperplaatsen uit te bouwen bij attracties, restaurants, landbouwers, fruitboeren, brouwerijen en andere gelegenheden voor maximum 24 uur.

Dat is een goede zaak voor de eigenaars van de campers, maar niet zo positief voor de kampeersector”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove. “Moest bijvoorbeeld hetzelfde gebeuren in Limburg dan zou dit niet goed zijn voor de betrokken Limburgse recreatieondernemers. Daarom heb ik er een schriftelijke vraag over gesteld aan Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

In haar antwoord verwijst de minister naar een ander antwoord op een mondelinge vraag van collega Emmily Talpe (Open Vld) in de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme dinsdag 21 januari 2020.
Zie vlaamsparlement.be, Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerimse.

Ludwig Vandenhove: “Voorlopig zijn er blijkbaar geen gelijkaardige plannen in andere provincies. Maar de minister is ook niet echt van plan om een initiatief te nemen. Nochtans behoort de gedeputeerde van Toerisme in de provincie Antwerpen tot dezelfde partij als de minister, de N-VA.
Ik vind dat de minister van Toerisme een overleg zou moeten op gang brengen tussen de kampeersector (de sectorfederatie van recreatieondernemers RECREAD) en de verschillende toeristische partners bij de overheid (provincies en gemeenten).
Er moet gezocht worden naar een goed evenwicht tussen de private sector en de openbare sector met voldoende kwalitatieve variatie in het aanbod.
Hierbij mag er geen sprake zijn van enige vorm van oneerlijke concurrentie.


 

Voor mij handelt deze aangelegenheid ook over de basistaken van een lokale overheid.
Gemeenten kampen steeds meer met financiële problemen, maar welke taken eigenen ze zich allemaal toe?”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag en het schriftelijk antwoord.


  • Zie onder andere ook ‘Willen, maar niet kunnen!’ van vrijdag 7 november 2014 op deze website.
     
  • Foto's: pxhere.com & recread.be.