Graaicultuur

“Het college van burgemeester en schepenen van Sint-Truiden, vooral de cd&v, weet goed wat graaicultuur is”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Dat is al gebleken uit een aantal dossiers, nu weer uit de overdreven zitpenningen van het autonoom gemeentebedrijf Trupark.(1)

In de laatste jaarrekening liet Trupark een verlies optekenen van 282 889 euro, de schulden lopen op tot 18 miljoen euro en de stad moet jaarlijks 550 000 euro bijpassen.
Trupark, met twee ondergrondse parkings, is één van de structurele oorzaken van het grote financiële tekort van de stad Sint-Truiden. 

Ondanks deze slechte financiële toestand, wordt er ‘kwistig vergaderd’ met het directiecomité.
Het directiecomité heeft vorig jaar maar liefst 33 onlinevergaderingen gehouden met telkens een zitpenning van 217,61 euro per persoon. Het driekoppige directiecomité kostte alzo de stad in elf maanden 22 631,44 euro aan presentievergoedingen of individueel netto gemiddeld 4 850 euro.


Bron: Het Belang van Limburg

Typisch voor de cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid: in plaats van een gecoördineerde en een globale beleidsaanpak wordt er eerder langs elkaar doorgewerkt met elke partij ‘de eigen speeltuin’. 
Trupark is duidelijk de speeltuin van de cd&v.
Voor de cd&v is dat blijkbaar een systeem van graaien aan het worden als alle dossiers van de laatste jaren langs elkaar gelegd worden. En wie bevindt zich steeds in de cockpit? Oud-burgemeester Veerle Heeren en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans.
Van enig schuldinzicht is blijkbaar geen sprake, er wordt gewoon doorgedaan.   

VOORUIT is duidelijk: al die AGB’s moeten dringend gesaneerd worden en opnieuw onder de gemeenteraad gebracht worden.
Één AGB volstaat.

Wij hebben dat voorgesteld tijdens de laatste gemeenteraad van dinsdag 19 december 2023 voor Trupark, maar de meerderheid wil er niet van weten.
Het is één van onze programmapunten voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024.
Om onze stelling kracht bij te zetten, zullen onze VOORUIT-vertegenwoordigers de vergaderingen van Trupark niet meer bijwonen.”       

___