Geen straatprostitutie in Sint-Truiden!

Naar aanleiding van berichten over overlast en zeker over straatprostitutie op Sint-Anneke en op de Tiensevest in Sint-Truiden heeft de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken de laatste weken de controles opgedreven en de mobiele camerawagen geplaatst.

Op basis van deze regelmatige controles door de wijkinspecteurs, de gemeenschapswachten, de interventiedienst en het interventiekorps en de paarden van de federale politie is er een onderzoek lopende waarbij één vrouw geïdentificeerd werd in het kader van de straatprostitutie.
De vaststelling hiervan was reeds gebeurd voor de klachten van de bevolking binnenkwamen, maar de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken kon dat op dat ogenblik nog niet bekendmaken.

 

“Met deze opgedreven actie van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is nog maar eens bewezen dat de overlast, ook op de Tiensevest en in de buurt van Sint-Anneke, een relatief en grotendeels een subjectief gegeven is en dat deze snel onder controle is als het aantal politiecontroles wordt opgedreven.

 

 

 

 

 

Deze situatie bevestigt tevens het nut van mobiele camera’s ten opzichte van vaste camera’s.
Mobiele camera’s kunnen verplaatst worden naarmate overlast zich verplaatst en zijn veel goedkoper, zeker in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, gezien de relatief goede veiligheidscijfers.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
Zie onder andere de tekst ‘Eerste (mobiele) camera in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken is een feit!’ van 17 september 2010 op deze website.

 

 

In de toekomst zullen de vesten, net zoals een aantal andere plaatsen in Sint-Truiden waar regelmatig overlast optreedt, zoals nu bijvoorbeeld in de Middenlaan, extra aandacht krijgen van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en zal de mobiele camerawagen regelmatig ingeschakeld worden. Bovendien zal regelmatig op het fenomeen straatprostitutie gecontroleerd worden.

 

 

“Straatprostituees zijn gewaarschuwd: zij horen niet thuis in Sint-Truiden!”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

Hierover is een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van woensdag 23 november 2011 en in De Standaard en Het Nieuwsblad van donderdag 24 november 2011.

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘In Sint-Truiden geen straatprostitutie!’ van 14 november 2011 op deze website.