Geboortepremies ‘gezonder’ maken

De stad Sint-Truiden geeft geboortepremies.


De inwoners van Sint-Truiden, die een geboorte aangeven, ontvangen momenteel een ‘sociale premie’ van 10,00 EUR.
Vanaf het tweede kind wordt een bijkomende premie uitbetaald.
Voor het tweede kind bedraagt dit 25,00 EUR, voor het derde kind 100,00 EUR, voor het vierde kind 150,00 EUR en voor het vijfde en de volgende kinderen 200,00 EUR.
Tot nu toe worden deze bedragen gestort op de rekening van de ouder(s).

“Bij wijze van sensibilisering wordt er overwogen om, in plaats van de premie(s) te storten, naar de toekomst toe te werken met waardebonnen, die in de lokale apotheken, gezondheidswinkels en/of andere handelszaken zouden kunnen te gelde gemaakt worden. Zo zou de stad Sint-Truiden met deze geboortepremie een aanzet kunnen geven aan de ouders om hun jonge borelingen zo gezond mogelijk op te voeden.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>, tevens bevoegd voor burgerlijke stand.

“Bij de geboorteaangifte krijgen de ouders ook een cd van de stad Sint-Truiden in samenwerking  met the United Nations Children’s Fund (UNICEF).
De stad steunt met de aankoop van deze cd UNICEF.
UNICEF ontvangt 0,50 EUR per cd om een kansarme baby elders in de wereld te helpen.

Vermits deze cd nu bezorgd wordt aan de ouders van alle kinderen, die aangegeven worden, beschikken de gezinnen na het eerste kind over twee en/of meerdere van deze cd’s.
In de toekomst zal de cd enkel nog aan de ouders van het eerste kind worden gegeven en wordt gezocht naar een alternatief vanaf het tweede kind waarbij we iets anders nuttigs aan de ouders kunnen meegeven en toch weer een goed doel kunnen ondersteunen.”, besluit
Ludwig Vandenhove/>.

Zie ook de tekst ‘De eerstgeborenen van 2012 officieel ontvangen met hun ouders’ van 15 februari 2012 op deze website.