Frit Nepal

Het stadsbestuur van Sint-Truiden organiseerde op donderdag 26 januari 2012, in samenwerking met de Himalayan Society Belgium, Frit Nepal in de Academiezaal in Sint-Truiden.

In het kader van dit project Frit Nepal is er een gedichtenbundel samengesteld, waarin 10 Vlaamse en 10 Nepalese dichters een gedicht van elkaar vertalen.
Op donderdag 26 januari 2012, gedichtendag, werden muziek, dans en woord geïntegreerd in een podiumproductie van theatermaker Peter Preuveneers.

 

 

 

“Via dit intercultureel poëzie- en theaterproject werd er een brug geslaan tussen de Nepalese en Belgische gemeenschap.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove. “Uniek aan het project is dat ook de 3 onderwijsnetten meegewerkt hebben.

 

 

 

 

Dit initatief is zeker (jaarlijks) voor herhaling vatbaar en biedt ideeën en mogelijkheden voor andere allochtone gemeenschappen, die in Sint-Truiden aanwezig zijn.
Ik wil directeur Marc Neven van de Academie Haspengouws [Beeld], cultuurbeleidscoördindator Bert Flossie, de integratieambtenaren Riet Leurs en Manuel Lub, germanist Katrien Frederix, dichter Herman Rohaert, theatermaker Peter Preuveneers, alle deelnemende dichters en alle andere medewerkers voor- of achter te schermen bedanken en proficiat wensen met de puike organisatie.”

 

 

 

 

De Nepalese ambassadeur, die binnenkort uit België vertrekt, was persoonlijk aanwezig.
Burgemeester Ludwig Vandenhove overhandigde hem enkele officiële geschenken namens de stad Sint-Truiden.

 

 

 

 

De gedichtenbundel is verkrijgbaar via de UiTbalie (cultuurcentrum de Bogaard) voor 10,00 EUR.

 

 

 

 

 

Zie onder andere de teksten ‘Project ‘Poëzie in de bloesems’ hernieuwd en gedicht ‘Liefde in het Park’ in het stadspark’ van 7 juni 2010, ‘Ludwig Vandenhove aanwezig op de nieuwjaarsontvangst van The Himalayan Society Belgium’ van 28 januari 2011 en ‘Eerste gedichtenbundel Carina Shahi’ van 28 april 2011.