Fractiedagen VOORUIT

Op zondag 10 en maandag 11 september 2023 vonden de traditionele VOORUIT-fractiedagen plaats in vakantiecentrum De Barkentijn vzw in Nieuwpoort, Albert I Laan 126.

“Deze fractiedagen zijn steeds de start van het politieke jaar voor VOORUIT”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Naast de Europese, federale, Brusselse en Vlaamse verkozenen zijn daar de leden van het partijbureau, een aantal mandatarissen van de Vlaamse centrumsteden en de personeelsleden aanwezig. Het is een belangrijke formele, maar evenzeer informele samenkomst.

Alle politieke partijen organiseren zulke fractiedagen bij het begin van het politieke werkjaar.

Voorzitter Conner Rousseau heeft de grote lijnen van de campagne voor de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van 2024 toegelicht.
De voorbereiding op het belangrijke verkiezingsjaar oogt goed.

Ook waren er uitéénzettingen over wat wij als VOORUIT op de diverse bestuursniveaus -Europees parlement, Brusselse regering, federale regering en Vlaams Parlement - tot nu toe gerealiseerd hebben en welke plannen er nog zijn tot het einde van de legislatuur.

De opiniepeilingen zien er goed uit voor ons. Maar het enige dat telt, zijn de uitslagen. Dus zal er elke dag hard moeten doorgewerkt worden, zodat de resultaten zo dicht mogelijk bij de peilingen zullen liggen, hopelijk nog beter.
Op mij kan VOORUIT, zoals altijd, blijven rekenen.

Met de verkiezingen volgend jaar is het niet zeker dat ik nog een bovenlokaal mandaat zal hebben.
Het is tijd voor mij om de jongeren te laten voorgaan. Misschien is het dus wel de laatste keer dat ik er aanwezig geweest ben. Zo gaat dat in de politiek, net zoals het leven: er is een eerste keer voor alles en een laatste keer voor alles.

Van links naar rechts ziet u bovenaan: Ludwig Vandenhove (Vlaams parlementslid), Tine Jans (provincieraadslid en adviseur bij de federale Vooruit-fractie), Kenan Akyil (afdelingscoach), Michaël Awouters (afdelingscoach), Lode Pollet (afdelingscoach) en Joachim Peeters (lid partijbureau).
Van links naar rechts ziet u onderaan: Els Robeyns (Vlaams parlementslid), Funda Oru (ondervoorzitter Vooruit), Kris Verduyckt (federaal parlementslid) en Ellen Reumers (lid partijbureau).

  • Zie onder andere ook 'Fractiedagen VOORUIT' van maandag 12 september 2022 op deze website.
     
  • Foto’s: eigen foto’s en Vooruit.

 

Tags: