Euregiotour voor de 3e keer in Sint-Truiden

Op vrijdag 7 september 2012 heeft de Euregiotour voor de 3e keer de stad Sint-Truiden aangedaan.

Gedurende 2 dagen (vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2012) hebben meer dan 150 personen door Nederlands en Belgisch Limburg en de provincie Luik gefietst om aandacht te vragen voor het doneren van organen.
Organisatoren zijn de Stichting Promotie Orgaandonatie (SPO) en een aantal ziekenhuizen uit Duitsland, Nederland en België, waaronder het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo uit Sint-Truiden.
De deelnemers en sympathisanten werden door burgemeester Ludwig Vandenhove officieel ontvangen en toegesproken op de Groenmarkt.

Al sinds 2000 nemen wij allerlei initiatieven om de bevolking zoveel mogelijk aan te zetten om zich als orgaandonor te laten registreren en zo soms kostbare mensenlevens te redden. Het feit dat deze Euregiotour telkens de stad Sint-Truiden aandoet heeft dan ook meer dan een symbolische waarde.”, besluit Ludwig Vandenhove.

Hierover heeft burgemeester Ludwig Vandenhove een interview gehad op Radio 2 op vrijdag 7 september 2012 en is er een artikel verschenen in ‘Het Belang van Limburg’ van dinsdag 11 september 2012.

Zie http://www.health.belgium.be/eportal/Myhealth/socialissues/Organs/index.....

Zie onder andere de tekst ‘Euregiotour doet voor de 2e keer Sint-Truiden aan!’ van 23 september 2011 op deze website.