Er direct ingevlogen…

“31 juli 2022: drukke zondag qua activiteiten in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Pas terug van een aantal dagen verlof in Frankrijk en er onmiddellijk terug ingevlogen. En duurzaam, alles met de fiets gedaan.

Ja, tussen de mensen zijn, ik kan het niet missen.

’s Morgens al langs geweest in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 op de ruilbeurs voor champagnecapsules van mijn goede makker Eddy Kellens.

In de namiddag heb ik eerst een bezoek gebracht aan Fiësta Mondial in het klein stadspark, het vroegere Fiësta Tropical.
Gezellig druk, maar niet zoveel volk als toen Fiësta Tropical op de Grote Markt doorging.
Ik blijf vinden dat die activiteit moet plaatsvinden in het centrum van de stad. Nu komen enkel geïnteresseerden langs, terwijl op de Grote Markt ook andere, toevallige bezoekers ‘geconfronteerd worden’ met het thema ‘Derde Wereld’ en de asielzoekersproblematiek.

 

Nadien ben ik langs geweest bij ‘De Bòddelkéér’ op het Begijnhof (Begijnhof Buurtcomité).
Veel volk!
Wat kleinschalig begonnen is vanuit een aantal vrijwilligers, nog tijdens mijn burgemeesterschap, is inmiddels uitgegroeid tot een traditie, waar jaarlijks heel wat volk op afkomt.
Nog eens een bewijs dat succesvolle evenementen niet altijd duur en groots moeten zijn om een breed publiek aan te trekken.

 

Tot slot ben ik gepasseerd op Sint-Pieter kermis.
Het Buurtcomité Sint-Pieter slaagt er elk jaar in om een aantal randactiviteiten te organiseren rond de lokale kermis.
Zulke lokale initiatieven zijn belangrijk om buurt- en dorpskermissen in stand te houden.
Actieve buurtcomités kunnen ervoor zorgen dat wijkkermissen ‘overleven’.

En dan naar huis, moe, maar tevreden.”