Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

 

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.
Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

Voorwoord informatieblad september

“Ik verwacht u allemaal op de tweede editie van ‘Levensloop’ in domein ’t Speelhof op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012.”  

Beste Truienaren

Het groot verlof is voorbij.
Als u dit leest, zitten de leerlingen al terug op de schoolbanken, de studenten hebben nog enkele dagen respijt.
Ik wens hen alleszins een succesvol school- en academiejaar toe.

Op zondag 9 september 2012 is er de traditionele Open Monumentendag (OMD), die dit jaar draait rond ‘Muziek, Woord & Beeld’.
Met ons imago als monumentenstad is er andermaal een uitgebreid programma opgezet (zie pagina 19 tot en met 22) en een publicatie samengesteld (pagina 22).
Met de financiële problemen bij diverse overheden, mogen monumenten niet in de verdrukking komen, zoals dit momenteel al het geval is in bepaalde Zuid-Europese landen (bijvoorbeeld Griekenland).
In ons evenementen- en toeristisch aanbod moeten erfgoed en monumentenzorg een prioriteit blijven.

Hetzelfde weekend, op vrijdag (7 september 2012) en op zaterdag (8 september 2012), is er ‘De veisdere ’s ooves leeftig’.
Via lokale muziekgroepen en plaatselijke verenigingen krijgen onze gerenoveerde vesten en het gerenoveerde stadspark - de groene gordel rond Sint-Truiden - een weekend per jaar de extra aandacht, die ze echt verdienen. 

In het kader van de Trudofeesten 2012 zijn er 666 - Heiligenspelen op vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2012 (pagina 6) en Canto Aperto, een nieuw en eigenzinnig tweejaarlijks festival voor gregoriaanse muziek op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 september 2012 (pagina 7).
Via 666 - Heiligenspelen krijgen lokale theatergezelschappen en koren andermaal de kans om hun talent aan het grote publiek te tonen.

Wij luisteren als beleid heel sterk naar de bevolking, dus ook naar kinderen en jongeren, eveneens met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.
Aan de hand van de babbelbox, een soort praatpaal, die in een caravan staat opgesteld, kunnen zij hun mening geven (pagina 14).

Er zijn nog heel wat activiteiten de komende periode, waarover u meer nieuws vindt in dit informatieblad. Voor één wil ik echter uw bijzondere aandacht vragen: de tweede editie van ‘Levensloop’ op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 in domein ’t Speelhof.
Iedereen heeft wel familie of vrienden, die met de vreselijke ziekte, die kanker is, geconfronteerd (kunnen) worden.
We gaan voor een nog groter succes dan vorig jaar!

Veel leesgenot!

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester 

Zie ook de tekst ‘Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!’ van 11 juli 2012 op deze website.