Dikke proficiat voor Joachim en Eddy

"Joachim Mathijs en Eddy El Herbouti verdienen, samen met de talrijke andere vrijwilligers, een dikke proficiat voor de organisatie van de eerste editie van 'Nief Sintruin Jingelt' op zondag 21 december 2014. 
Zeker voor herhaling vatbaar", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Ludwig Vandenhove was er ook, maar ging op vrijdag 9 januari 2015 toch nog eens langs in Dagbladhandel ‘De oude Post’ in de René Lambrechtsstraat 26D te Sint-Truiden om Joachim en Eddy nogmaals persoonlijk te bedanken en proficiat te wensen.

Ludwig Vandenhove: "De bedoeling van het opzet was tweeledig.
Enerzijds een activiteit organiseren in de grootste buurt van Sint-Truiden (Nieuw Sint-Truiden), anderzijds geld inzamelen voor projecten voor kansarme kinderen in Sint-Truiden. 

En beide zijn goed gelukt.
Er was zoveel volk (tussen de 900 à 1 000 bezoekers) dat er bij kerstmis in het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo (RZST) geschenkjes konden uitgedeeld worden aan de kinderen, die er verbleven, dat er een cheque van 1 000 EURO overhandigd kon worden aan het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk welzijn (OCMW) en dat 3 000 EURO kon gegeven worden aan de Sint-Vincentiusvereniging voor de vrijetijdsbesteding (cultuur, jeugdwerking en sport)."

"Na een evaluatie en eventueel enkele bijsturingen komt er zeker een 2de editie", zeggen Joachim en Eddy.

Zie ook ‘Cartoon: Sinterklaas Ludwig’ van 06-12-2014 op deze website.