De Iraanse oppositie

“Op vrijdag 18 november 2022 heb ik samen met de VOORUIT-collega’s-gemeenschapssenatoren Annick Lambrecht en Kurt De Loor een delegatie van de Iraanse oppositie ontvangen in de Senaat”, zegt Ludwig Vandenhove.

De hevige straatprotesten van de bevolking in Iran blijven voortduren.
In plaats dat het Islamitisch regime democratische toegevingen doet, worden de betogende burgers steeds hardhandiger aangepakt
. (1)

De groep van de Iraanse oppositie, onder leiding van de heer Firouz Mahvi, die deel uitmaakt van de National Council of Resistance of Iran (NCRI), heeft ons geïnformeerd over de huidige situatie in Iran.
De agressie en het geweld waarmee de Iraanse overheid tewerk gaat, bevestigt nog maar eens het autoritair karakter van het regime.

Al diegenen, die regelmatig en fundamenteel klagen over onze Belgische democratie, zouden snel anders oordelen indien ze naar dat soort getuigenissen zouden luisteren. Maar dat soort onterechte critici luisteren daar net niet naar.

Als VOORUIT steunen we de Iraanse oppositie, die opkomst voor democratie en allerlei rechten, waaronder vrouwenrechten.”