Daders inbraken kerstmarkt gevat!

De daders van de inbraken op de kerstmarkt in Sint-Truiden eind vorig jaar zijn gevat.

“Proficiat aan de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.”, zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege en -raad Ludwig Vandenhove. “Bovendien zullen diegenen, die toen beweerden dat die inbraken precies mogelijk waren, omdat ik de niet volgens de wettelijke normen geplaatste camera’s had laten weghalen en er onvoldoende politietoezicht en/of aanwezigheid van de gemeenschapswachten was op de kerstmarkt, hun mening moeten herzien. Integendeel, het feit dat de daders gevat zijn, bewijst precies de goede werking van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken. Eén van de daders werkte trouwens als jobstudent voor de organiserende instantie van de kerstmarkt.”

 

 

 

 

Tijdens de periode van de kerstmarkt zijn er 134 uren preventieve patrouille uitgevoerd door de gemeenschapswachten van de stad Sint-Truiden. Daarnaast werden er 199 uren gerichte patrouille uitgevoerd door de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken op en rond de kerstmarkt. Bovendien was er nog een dagelijkse extra controle door alle interventieploegen. De hondenpatrouilles waren ook geregeld aanwezig in het straatbeeld tussen 16.00 uur en 19.00 uur.
De federale politie te paard heeft bijkomende patrouilles gedaan tijdens het weekend.

 

 

In de maand januari 2011 heeft de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken al 54 feiten opgelost.
Naast inbreuken tegen de drugwetgeving en feiten van gezinsgeweld gaat het hierbij om 4 woninginbraken, 2 grijpdiefstallen, 1 winkeldiefstal, 1 inbraak in een auto en 1 diefstal van een auto.

 

 

“Nog maar eens de bevestiging van de goede werking van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie ook de tekst ‘Sint-Truiden is geen cowboystad!’ van 14 januari 2011 op deze website.

 

 

Hierover is ook een artikel verschenen in Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad van 25 februari 2011.