Belgische frietkotcultuur: nog lang geen UNESCO-werelderfgoed

“Hoe vaak horen we niet dat de Belgische frieten wereldberoemd zijn. Nochtans zijn de verschillende gemeenschappen binnen België er nog niet in geslaagd om een gemeenschappelijke aanvraag voor United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) in te dienen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Spijtig, zeker omdat dit belangrijk is voor de aardappelteelt.
Enkele maanden geleden kwam er, bij de aankondiging van eventueel nieuwe maatregelen in het kader van het Mestactieplan (MAP), nog heel wat reactie uit de aardappel- en frietsector. Zo een procedure en zeker de erkenning zou een positieve boost aan die branches kunnen geven
.
Er moet niet altijd negatief over de landbouw gesproken worden.

Ik stelde een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns (cd&v) en Vlaams minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management Jan Jambon (N-VA).”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag van Ludwig Vandenhove en de antwoorden van minister-president Jan Jambon en minister Jo Brouns.

  • Foto: commons.wikimedia.org, Wouter Hagens.