ARNO The Show of Life

“Tijdens het krokusverlof zijn Sonja en ik enkele dagen naar zee geweest. En de zee betekent voor ons Oostende”, zegt Ludwig Vandenhove.

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de tentoonstelling ‘ARNO The Show of Life’ te bezoeken in de Venetiaanse Gaanderijen, Hoek Zeedijk/Parijsstraat. Gewoonlijk doen we het zo: wandelen, lezen, ik wat werken en één of meerdere initiatieven bezoeken. In Oostende is altijd wel iets te doen, zelfs buiten het zomerseizoen dat we vermijden omwille van de drukte.

 

Danny Willems is van bij het begin van de carrière van ARNO ‘zijn huisfotograaf’ geweest. Je kan je wel voorstellen dat dit een schat aan foto’s en beelden oplevert.
Het is vrij uniek dat één fotograaf één persoon, in dit geval een artiest, vijftig jaar lang volgt. Wel, dat is te zien in ‘ARNO The Show of Life’.

Naast foto’s zijn er video’s, filmopnames, muziekfragmenten, uitspraken, een aantal attributen, kortom, niet te missen voor wie een diepere kijk wil in het leven van de grote Belgische muzikant, die ARNO was.

Ik heb ARNO één keer live bezig gezien in Genk.
Het was een belevenis.
Voor een ander concert in de Muziekodroom in Hasselt hadden Sonja en ik nog kaarten, maar dat is spijtig genoeg niet meer doorgegaan omwille van zijn ziekte.

Voor wie van ARNO hield en een belangrijk stuk Belgische pop- en rockmuziek wil beleven, is ‘ARNO The Show of Life’ een aanrader.

 

Het initiatief loopt nog tot dinsdag 21 mei 2024.

Tot slot één van de uitspraken van ARNO:

“Weet je, zonder de fans ben ik een fucking nobody.
Een artiest zonder publiek is geen artiest. Ik heb immens respect voor die mensen.
Ze komen en betalen om je te zien.””
___

Tags: