Afkicken (van autogebruik)!

De overheid in het algemeen en de stad Sint-Truiden in het bijzonder moeten het goede voorbeeld geven!


Limburg slibt langzaam maar zeker dicht! De slogan ‘Mijn auto, mijn vrijheid’ kan tegenwoordig gerust herschreven worden naar ‘Mijn auto = ‘min’ vrije tijd’. We verliezen meer en meer tijd met het zoeken naar parkeerplaats en het traag vooruitkomen met de wagen …frustrerend, dat zeker! Maar doen we er ook iets aan?

Met de actie ‘afkicken’ wilde het stadsbestuur van Sint-Truiden het gewoontegetrouw naar de autosleutels grijpen om naar het werk te gaan wijzigen. Een gezonde werknemer vertaalt zich immers in betere prestaties, hogere alertheid, minder arbeidsverzuim door ziekte, ...

Met deze campagne wilden we ook aantonen dat het anders kan.
Anders is ‘niet alleen in de wagen’. Andere duurzame modi zoals het openbaar vervoer, de fiets, carpoolen of zelfs te voet, behoorden ook tot de mogelijkheden.

De campagne Afkicken! 2007 liep van woensdag 2 mei tot en met vrijdag 1 juni 2007. Met 25 deelnemers maakten we 2 915 duurzame kilometers en stootten we 583 kilogram/> minder co2 uit.

Bij deze campagne werden ook twee prijzen verloot. Steven Bok won het digitaal fotoframe en Maarten Palmaers won het Polar horloge.