7e kabouterfeest andermaal groot succes!

Reeds voor de 7e maal organiseerde de stedelijke jeugddienst van de stad Sint-Truiden op donderdag 22 mei 2008 het zogeheten kabouterfeest.
Niet minder dan 700 kleuters genoten een ganse dag van allerlei activiteiten in en om het kabouterbos in de omgeving van jeugdcentrum ‘de Tochtgenoot’.
“Dit kabouterfeest is écht iets om fier op te zijn”, aldus schepen van Jeugd Els Sneijers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

In aanwezigheid van kabouter Plop en zijn vrienden kabouters Lui, Kwebbel, Klus en Smal hebben de 700 kleuters genoten van een fantastische dag.
Buiten de verhalen en de specifieke speeltuigen zoals de prachtige reuzenpaddenstoel en het speelpleintje 'De Toverdoos', die al in het kabouterbos staan, zijn er nu ook een verende en een draaiende paddenstoel geïnstalleerd.

 

 

 

 

Er was ook een grote smulfabriek geïnstalleerd, met onder andere ijs, pannenkoeken, snoepjes, frietbolletjes, aardbeienstokjes, … teveel om op te noemen.

 

 

 

Van elke klas is er, zoals elk jaar, ook een foto gemaakt samen met de kabouter(s).
Nieuw is dat deze dit jaar zal uitgevoerd worden op een spandoek van 1 m², zodanig dat de kleuters en de betrokken school een mooie herinnering hebben aan dit kabouterfeest.

 

 

 

 

“Heel de omgeving rond ‘de Tochtgenoot’, maar ook het kabouterbos is een sterk onderschatte ruimte in de stad Sint-Truiden.
Wij moeten er nog meer aan werken dat deze rustige plek bekend wordt voor de Truienaren in het algemeen en de kinderen in het bijzonder”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.