5de keer ‘Week van de Medior en de Senior’ in Sint-Truiden

Van maandag 19 november tot en met zondag 25 november 2012 vindt voor de 5de maal de ‘Week van de Medior en de Senior’ plaats.

Het is één van de zovele nieuwe initiatieven, die we als sp.a genomen hebben tijdens de 18 jaar dat we (opnieuw) deel uitgemaakt hebben van de bestuursmeerderheid.

Met schepen Johnny Vangrieken hebben we trouwens deze legislatuur een specifieke bevoegdheid ‘medioren en senioren’ ingevoerd om precies het belang van deze doelgroep te benadrukken in het beleid.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Het volledige programma van deze week is terug te vinden in een speciale katern in het stedelijk informatieblad van de maand oktober.

Hieronder vindt u het voorwoord van voorzitter seniorenraad Edmond Hermans, schepen van medioren- en seniorenbeleid Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Beste medior en senior

De week van de medior en senior vindt voor de 5e keer plaats in Sint-Truiden.

Tijdens deze week staat de grootste bevolkingsgroep van onze stad, de medioren en senioren, centraal.
Als stadsbestuur besteden wij al jaren veel aandacht aan deze groep. Via deze dag willen wij jullie dan ook laten kennismaken met het kleurrijke aanbod van activiteiten die de stadsdiensten voor jullie organiseren.
Wij hebben geprobeerd om een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen waarin iedereen zich hopelijk kan vinden.

De activiteiten zijn verspreid over enkele dagen, maar op donderdag 22 november hebben maar liefst 8 stadsdiensten samengewerkt om een volledig ‘dagprogramma’ voor te bereiden.

Op dinsdag 20 november om 13.30 uur organiseren wij ook een dansnamiddag in stadsfeestzaal Manège.

Wij hopen dat wij jullie met dit aanbod kunnen bekoren en dat wij jullie zullen ontmoeten op één van onze activiteiten!

Wie geen brochure ontvangen heeft, kan die nog altijd aanvragen bij de stedelijke welzijnsdienst (info.welzijn@sint-truiden.be of telefoon 011-17 15 57) of via een mail naar burgemeester@sint-truiden.be.

Zie onder andere de teksten “Drukke ‘Week van de Medior en Senior’ achter de rug” van 30 november 2011 en “Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!” van 5 oktober 2012 op deze website.