2012 DE VRAGENDE PARTIJ - Veemarkt

Net zoals de meeste media, besteedt ook de nieuwsdienst van de Vlaamse Radio en Televisieomroep (VRT) aandacht aan de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.

Elke burger kan in haar/zijn gemeente een voorstel doen en dat proberen op de politieke agenda te plaatsen door er zoveel mogelijk steun voor te zoeken.
Op het voorstel dat het vaakst gesteund wordt, kunnen de lijsttrekkers reageren.
Gedurende 5 weken komen er zo 2 voorstellen per week.

Zie www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/dvp.

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Onderstaand voorstel ligt vandaag voor:
Ik stel voor dat de Veemarkt de volgende jaren helemaal heringericht wordt: grote ondergrondse parking, nieuw zwembad, sporthal (in uitvoering), groene zone (verlenging Speelhof)...

Mijn antwoord:
Sp.a/Lijst Burgemeester is het hier niet mee eens (een irrealistisch, onbetaalbaar plan).
Wij staan achter een vergroening van de veemarkt als doorsteek naar het stadspark en het centrum. Sp.a/Lijst Burgemeester wil een polyvalente speel- en sportruimte onder de veemarkthallen (asfalteren en nivelleren) en voor het overige alles laten (parking, parkeerplaatsen voor mobilhomes, skateterrein, legale graffitimuur, wekelijkse rommelmarkt). De nieuwe sporthal moet samen met een school gebouwd worden.

 

En iets uitgebreider:
Er is op dit ogenblik geen nood aan een bijkomende ondergrondse parking in Sint-Truiden.
De ondergrondse parking onder Clockempoort is enkel zaterdag en/of op drukke dagen bezet.

Een zwembad, waar de bevolking elke dag haar/zijn baantjes kan trekken, is de taak van de stad Sint-Truiden, niet een subtropisch zwembad.
Het subtropisch zwembad op Sint-Pieter is zwaar verlieslatend en wij hebben in het verleden al diverse malen onderhandeld met de privésector om het uit te laten baten: er is simpelweg geen interesse.
Als sp.a hebben wij ons altijd verzet tegen de bouw van het huidig subtropisch zwembad wegens te duur.

Sp.a/Lijst Burgemeester staat voor betaalbare, realistische projecten, niet voor luxeprojecten of nog meer luchtkastelen.

Verdere uitleg met betrekking tot het antwoord op deze stelling kan u onder andere vinden in de teksten op deze website: “Sp.a wil realistische plannen voor een nieuwe sporthal!” van 4 november 2011, "Ja, er moet een nieuwe sporthal komen!" van 2 januari 2012 en "Ja, er moet een nieuwe sporthal komen." van 7 februari 2012.

Zie ook de teksten “2012 DE VRAGENDE PARTIJ - E40” van 29 augustus 2012, “DE VRAGENDE PARTIJ: RUP Brustempoortbuiting” van 31 augustus 2012, “2012 DE VRAGENDE PARTIJ - Heilig-Hartplein” van 5 september 2012, “2012 DE VRAGENDE PARTIJ - autoluw” van 7 september 2012,  “2012 DE VRAGENDE PARTIJ - leegstand en verkrotting” van 12 september 2012, “De vragende partij - jeugdhuis” van 19 september 2012 en “2012 DE VRAGENDE PARTIJ - toegankelijkheid” van 21 september 2012 op deze website.