2012 DE VRAGENDE PARTIJ - autoluw

Net zoals de meeste media, besteedt ook de nieuwsdienst van de Vlaamse Radio en Televisieomroep (VRT) aandacht aan de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.

Elke burger kan in haar/zijn gemeente een voorstel doen en dat proberen op de politieke agenda te plaatsen door er zoveel mogelijk steun voor te zoeken.
Op het voorstel dat het vaakst gesteund wordt, kunnen de lijsttrekkers reageren.
Gedurende 5 weken komen er zo 2 voorstellen per week.

Zie www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/dvp.

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Onderstaand voorstel ligt vandaag voor:
Ik stel voor dat er werk gemaakt wordt van een autoluwe grote markt en winkelstraten.

Mijn reactie is:
sp.a/Lijst Burgemeester wil het centrum autoluw maken en de winkelstraten autovrij. Het verkeer op de Grote Markt dient in fasen afgebouwd te worden in overleg met alle betrokkenen en met aandacht voor de uitbouw van parkeergelegenheid in de rand. Tijdens de weekends in de zomermaanden zou de markt na de zaterdagmarkt terug aan de Truienaar moeten gegeven worden en niet aan de auto. De voetpaden, die leiden van de parkings naar het stadscentrum dienen verfraaid te worden met groen en banken.

 

En iets uitgebreider:
Sp.a ijvert voor een doordacht verkeersbeleid in Sint-Truiden. In samenspraak met de inwoners krijgen alle verblijfsgebieden, waarin ‘leven’ belangrijker is dan ‘verplaatsen’ het statuut van voetgangerszone. Het stadscentrum maken we autoluw en de winkelstraten autovrij. Het verkeer op de Grote Markt dient in fasen afgebouwd te worden, in samenspraak met alle betrokkenen en met aandacht voor de uitbouw van parkeergelegenheid in de rand. Tijdens de weekends in de zomermaanden zou de markt vanaf de zaterdagmiddag terug aan de Truienaar moeten gegeven worden en niet aan zijn auto.
De voetpaden, die leiden van de parkings naar het stadscentrum dienen verfraaid te worden met groen, banken en liefst duidelijk afgescheiden van de autoweg. Hoe aangenamer de wandeling van en naar de parking aan de rand, hoe minder mensen het centrum als een parkeermust gaan zien.
We blijven ook een prioriteit maken van het onderhoud van voetpaden. Dat doen we door, waar nodig, voetpaden te herstellen of opnieuw aan te leggen. Bij de aanleg en vernieuwing van de voetpaden houden we steeds rekening met de noden van iedereen, van rolstoelen tot hoge hakken!

Zie http://sint-truiden.s-p-a.be/Programma/ voor het volledige programma.

Zie onder andere de teksten “2012 DE VRAGENDE PARTIJ” van 29 augustus 2012, “DE VRAGENDE PARTIJ: RUP Brustempoortbuiting” van 31 augustus 2012 en “2012 DE VRAGENDE PARTIJ” van 5 september 2012 op deze website.