2 afvalfacturen binnen het jaar in Sint-Truiden (1)

“Onvoorstelbaar, dat kan alleen met deze CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden”, zeggen gemeenteraadsleden Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

Alle middelen zijn goed om geld binnen te krijgen.
Kan moeilijk anders gezien de vele (luxe-)projecten.
Dit is een autonome beslissing van het stadsbestuur, de afvalintercommunale Limburg.net heeft hier niets mee te maken.”

Hieronder vindt u de perstekst.

Truienaren worden opgescheept met 2 afvalfacturen binnen het jaar

“Onbegrijpelijk dat de stad de Truienaren 2 keer binnen hetzelfde kalenderjaar een zware afvalfactuur laat betalen” aldus sp.a raadslid Filip Moers.
De voorbije jaren werd de factuur verstuurd in oktober en kregen de bewoners 3 maanden de tijd om te betalen. Nu wordt de factuur verstuurd in augustus en moet er betaald worden binnen de 2 maanden. Dat zijn 2 zware facturen binnen hetzelfde jaar!
“Dan heb ik het nog niet over de ongelukkige timing. Heel wat inwoners moeten alles goed op voorhand plannen om alle rekeningen tijdig betaald te krijgen. Net nu op het ogenblik dat de onroerende voorheffing en heel wat schoolkosten dienen betaald te worden valt onverwacht een duur kermiscadeau in de bus”.

Voor alle duidelijkheid is het niet Limburg.Net maar het schepencollege die het laatste woord heeft in de inning van deze afvalfactuur. Het schepencollege heeft op 2 augustus 2019 de beslissing genomen om de afvalfacturen vroeger te verzenden.
De sp.a fractie vraagt aan het college om 2 maanden extra ruimte te geven aan de inwoners om deze onverwachte factuur te betalen.

Filip Moers
Sp.a raadslid