“Ocharme, de vissen in het stadspark”

“Ja, ocharme de vissen in de vijver op het stadspark”, zeggen VOORUIT gemeenteraadsleden Johnny Vangrieken en Ludwig Vandenhove.

Wat zien die af door de hitte van de laatste weken.

Hoeveel zouden er al gestorven zijn?
Wat met het dierenwelzijn?
Wat met de biodiversiteit?

De vissen happen naar zuurstof, maar tevergeefs.
Er is geen watercirculatie, er sproeit geen water uit de fontein(en) (behalve in ‘het klein park’, maar daar zitten geen vissen!), er is geen enkele waterpomp in de omgeving: onbegrijpelijk!
Het stilstaand water zorgt voor vervuiling en te weinig zuurstof voor de vissen.”

 
 

“Ik heb dit al eerder aangekaart”, zegt Johnny Vangrieken.
“Collega VOORUIT-gemeenteraadslid Filip Moers heeft er in augustus 2019 zelfs een bijkomend punt op de gemeenteraad voor ingediend.
Allemaal tevergeefs, allemaal zonder resultaat, drie jaar later nog altijd hetzelfde.

Er zouden dringend een aantal instandhoudingswerken moeten gebeuren aan de vijver . Zo zijn de meeste oevers uitgevreten.
De stad Sint-Truiden zou fier moeten zijn op zulk een stadspark dicht bij het centrum in plaats van het te laten verkommeren, zoals nu gebeurt onder de cd&v-Open Vld-N-VA meerderheid.”

“Misschien moet de dierenpolitie van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken een proces-verbaal opmaken tegen de eigen stad Sint-Truiden in verband met de leefsituatie van de vissen”, aldus Ludwig Vandenhove.

Koesteren en onderhouden wat we hebben in plaats van nieuwe, dure projecten, dat is wat moet gebeuren”, besluiten beide VOORUIT gemeenteraadsleden.

Hieronder vindt u het artikel dat de lokale nieuwswebsite www.trudocs.be brengt over deze aangelegenheid. (1)