We zijn vertrokken

“Vrijdag 23, zaterdag 24 en vrijdag 25 augustus 2024 was het eerste campagneweekend van VOORUIT Sint-Truiden”, zegt lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

“Ik ben tevreden, er is al hard gewerkt door de talrijke vrijwilligers, bestuursleden en de kandidaten en hun familie.
Wat een team!

De eerste affiches staan er al van vrijdag 23 augustus 2024. En ondertussen zijn er al heel wat borden klaargemaakt met alle kandidaten erop.
Die worden vanaf maandag 26 augustus 2024 geplaatst.

  

Een verkiezingscampagne is plannen, maar vooral ook flexibel kunnen inspelen op onverwachte omstandigheden. Zo was het de bedoeling dat dit weekend al de borden van Filip Moers als lijstduwer en van mijzelf als lijsttrekker zouden geplaatst worden. Maar niet dus, de drukker was ze vergeten te drukken… Ja, dan moet je snel schakelen en zorgen dat de vrijwilligers (‘de plakkers’) toch voldoende ander werk hebben.

Op zondagmorgen 25 augustus 2024 was het vroeg verzamelen geblazen in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 om onze eerste folder te bussen in heel Sint-Truiden.
Wij beschikken als Vooruit Sint-Truiden niet over zoveel financiële middelen dat wij veel taken kunnen uitbesteden, zoals affiches laten plakken, borden kunnen laten plaatsen en/of folders laten bedelen. Een partij in de oppositie heeft bijvoorbeeld geen afdrachten - lees inkomsten - van uitvoerende mandaten, zoals burgemeester of schepen. En nu vallen die van mij ook weg nu ik geen nationaal mandataris meer ben.
Op zich niet erg: zelf al dat werk doen, is goed voor de groepssfeer.

   

  

SOLIDARITEIT is belangrijk bij ons in de campagne. Zo zal je mij als lijsttrekker maar zelden alleen zien in drukwerk en/of op affiches.
Ik probeer zoveel mogelijk samen te werken met alle kandidaten, zo ondersteunen we elkaar.
Onze leuze op elk drukwerk is niet voor niets “stem op zoveel mogelijk, liefst op alle kandidaten van de lijst VOORUIT, zo heeft elke kandidaat een volledige stem”.

Weet je wat mij echt pijn doet? Dat al deze vrijwilligers, die actief zijn binnen een politieke partij, evenzeer veel over zich heen krijgen elke keer als een burger haar/zijn gal weer eens spuwt op de politiek. Ook hier geldt: de beste stuurlui staan aan wal.
Ze geven kritiek, maar doen er zelfs niets aan. En zo gaat onze democratie verder achteruit. 

Ik ben fier op onze ploeg.
Bedankt aan alle helpers!”

___

  • Zie onder andere ook ‘Stem voor al mijn vriendinnen en vrienden!’ van zaterdag 8 juni 2024 op deze website. 
     
  • Foto’s: Akashdeep Singh, Jo Vanrutten, diverse kandidaten gemeenteraadsverkiezingen zondag 13 oktober 2024 en eigen foto's.