Steeds maar het imago van Sint-Truiden schaden

“Is het imago van Sint-Truiden al niet genoeg geschaad door de schandalen van de laatste jaren?
Voor burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v) blijkbaar niet”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Met haar uitspraak dat ze eventueel overwoog om met het Vlaams Belang te spreken en zelfs een coalitie te vormen(1), plaatst ze Sint-Truiden opnieuw in een negatief daglicht in heel Vlaanderen.
Verkeerd begrepen? Neen, cd&v voorzitter Sammy Mahdi, die haar teruggefloten heeft.(2) Daarom, en om geen enkele andere reden, heeft ze gas teruggenomen.
Bijzonder pijnlijk!

En weer is het de cd&v, zoals met de meeste dossiers, die Sint-Truiden de laatste jaren in een slecht daglicht geplaatst hebben.
“Wie gelooft die mensen nog?” Om voormalig eerste minister Yves Leterme (cd&v) te citeren.(3)

Zet Ingrid Kempeneers zichzelf en haar partij niet buitenspel met deze uitspra(a)k(en)als eerste gesprekspartner voor een coalitie?
Alleszins legt ze de lat hoger met zulke commentaren.
Dat zal ze natuurlijk niet toegeven en misschien zelfs niet beseffen.

En dan maar ‘zagen’ dat we niet negatief mogen zijn en dat de campagne te hard is. Maar wie kan hier nu iets positief over zeggen?

Uiteindelijk beslist de kiezer. Maar ik heb de indruk dat de cd&v de inwoners als dom beschouwd en denkt dat ze er blijven mee wegkomen.
De schandalen, de problemen rond de samenstelling van de lijst, nu dit weer: is het allemaal niet een beetje van het goede teveel?
Sint-Truiden verdient beter.

Nog een dikke drie weken, dan weten we het.”
___