SOLIDARIS en VOORUIT

“Bij ons in Sint-Truiden is het traditie dat steeds een aantal kandidaten, die te maken hebben met de mutualiteit SOLIDARIS, vroeger 'De Voorzorg', fungeren op de VOORUIT lijst, voorheen sp.a, bij gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Ludwig Vandenhove. “Ik heb die lijn zelf altijd doorgetrokken, ook dit jaar.

Ik blijf de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA) belangrijk vinden met de mutualiteit, de vakbond (het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV)), de coöperatieve beweging (Belgische Federatie van Sociale en Coöperatieve Economie (FEBECOOP)) en de partij.
Uiteindelijk zijn de uitgangspunten en de basisideeën dezelfde. Bijgevolg is het logisch dat er een nauwe samenwerking is.

Gezondheidsbeleid is een belangrijk gemeenschappelijk gegeven van de SGA, ook op gemeentelijk vlak, waarbij sterk de nadruk ligt op preventie.
Naast een aantal personen, die beroepshalve actief zijn in de gezondheids- en welzijnssector, zijn er de SOLIDARIS-kandidaten.  
Zij staan garant voor een goede dienstverlening.
Luisteren naar de mensen en ze zo goed mogelijk proberen verder te helpen en te adviseren. Dat is wat wij als VOORUIT eveneens nastreven bij de gemeentelijke dienstverlening, zoals in ons verkiezingsprogramma staat.

Als VOORUIT blijven wij geloven in de goede werking van de mutualiteiten. Wij volgen de N-VA dan ook niet in de voorstellen bij de regeringsonderhandelingen om de mutualiteiten en/of de zorgkassen te vervangen door overheidsdiensten.

Net zoals voor de mutualiteit, fungeren er voor het ABVV een aantal personen op de VOORUIT- gemeenteraadslijst.
Daar wordt op teruggekomen in een aparte bijdrage.

Hieronder vindt u de SOLIDARIS-kandidaten.

Bedankt bij voorbaat voor uw steun en stem.”
___