Sociale media

“Ja, mijn sociale media zijn bijna hoofdzakelijk bestemd om mijn politiek werk en/of mijn visie kenbaar te maken”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Echt persoonlijk maak ik er weinig tot geen gebruik van.

Dat is een bewuste keuze van mij.
Ik schrijf graag inhoudelijke boodschappen op mijn website, gemiddeld twee per dag. En die komen dan ook automatisch op facebook.
Op X post ik regelmatig, meestal dagelijks, korte stellingnamen.

Ik blijf dit doen. En met de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in het verschiet zal dat politiek nieuws wel nog wat toenemen.

Ik ben nu éénmaal een politicus, die over veel een inhoudelijk en gefundeerde mening tracht te hebben, tenzij ik er niets van ken. Daarom moeten mijn volgers en/of andere personen het niet altijd eens zijn met mij.
Debat, weliswaar geen verwijten laag bij de grond, is een essentieel onderdeel van democratie.

Echt debat zou net onze democratie ten goede komen.

Ik weet dat ik mij daardoor kwetsbaar opstel, maar dat vind ik geen probleem.
Sommige collega’s posten enkel sympathieke foto’s en/of berichten - elke dag de bloemen op hun bureel, hun hond, hun auto, etc.-, zelden of nooit inhoudelijke en/of ideologische boodschappen. 
Natuurlijk veel gemakkelijker dan wat ik doe, zij krijgen veel minder ‘smurrie’ over hen heen. Maar moeten politici het juist niet hebben over inhoud en/of ideologie? Zo hebben ze het mij alleszins jaren geleden geleerd…, maar toen waren er nog geen sociale media.”
___

  • Zie onder andere ook ‘Sociale media’ van zondag 11 februari 2024 op deze website.
     
  • Foto: Vooruit.
     

Tags: