Miranda Ulens heeft gelijk

“Algemeen secretaris van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) Miranda Ulens reageert -terecht- ongerust over de uitgelekte plannen van de mislukte federale regeringsformatie”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ik citeer “De Wever wil afbraakregering”(1)(2).

Een regeringsvorming betekent altijd compromissen sluiten. Maar ik volg het ABVV dat deze ‘supernota’ onvoldoende links is dat een vakbond, maar ook een progressieve partij, zoals VOORUIT, er onvoldoende positieve voorstellen kunnen in terugvinden.

Ik  ben akkoord met de grote punten van kritiek:
-besparingen qua wetenschapsbeleid, ontwikkelingssamenwerking en bij de overheid in het algemeen, onder andere bij de Nationale Maatschappij van Belgische Spoorwegen (NMBS);
-de sterke flexibilisering van de arbeidsmarkt in één richting, ten nadele van de werknemers;
-de geplande wijzigingen aan de loonindexering.
Kortom, er is onvoldoende evenwicht in de voorstellen en de sterkste schouders dragen zeker niet de sterkste lasten.
Dat moet het uitgangspunt blijven voor VOORUIT.

Het feit dat de werkgeversorganisaties -nu weer de Unie van Zelfstandige Ondernemingen (UNIZO)-eerder enthousiast reageren op de voorliggende teksten, zegt genoeg.(3)

Er is een verschil tussen een hervormingsregering, waarover iedereen spreekt, en een afbraakregering, die het eerder schijnt te zijn op basis van wat voorligt.

Ik ben benieuwd naar de appreciatie en/of de reacties van de christelijke vakbond Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV).

Ik blijf mijn boodschap herhalen voor de VOORUIT-onderhandelaars: de huid duur verkopen! 
Ik heb daar vertrouwen in."
___  

Tags: