Deze keer akkoord met werkgevers

“De Limburgse werkgevers - Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO), Verbond van Katholieke Werkgevers (VKW) en VOKA-Kamer van Koophandel, het Vlaams netwerk van ondernemingen - roepen op dat de Limburgse politici na de verkiezingen van zondag 9 juni 2024 met één stem spreken”(1)(2), zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Daar ben ik het volledig mee eens.
Nog meer, de democratische Limburgse politieke partijen hadden voor de opmaak van hun partijprogramma’s al moeten overeenkomen dat ze bij eventuele onderhandelingen voor een Vlaamse regering altijd een minimum aantal Limburgse eisen op tafel zouden leggen.
Ik heb hetzelfde gezegd toen de Sociaal Economische Raad Regio Limburg (SERR) begin dit jaar een gelijkaardige oproep deed.

Maar dat is andermaal niet gebeurd.
Waarom doet de cd&v dat niet, (voorlopig?) nog steeds de grootste Limburgse partij op basis van de uitslag van de laatste provincieraadsverkiezingen in 2018? Vrijblijvende verklaringen van welke organisaties dan ook hebben immers weinig zien als de politieke partijen er geen concreet gevolg aan breien.

VOORUIT Limburg en ikzelf zijn het alleszins eens met de drie speerpuntdossiers van de Limburgse werkgevers: de komst van de Einsteintelescoop, de uitbouw van een aantal opleidingen aan de Universiteit Hasselt (UHasselt) - onder andere de master sociale wetenschappen, de master geneeskunde en een master in een STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics)-richting, zoals burgerlijk ingenieur - en het behoud van het provinciale bestuursniveau.
Voor ons mag het zelfs nog wat meer zijn. 
Limburg verdient een gelijkwaardige behandeling op alle beleidsdomeinen, zoals alle andere regio’s en provincies.

Afwachten tot na de verkiezingen van zondag 9 juni 2024.” 
___