De VOORUIT-kandidaten voor Schurhoven

“Dit weekend is het Schurhoven kermis, de ideale gelegenheid om de geboren en getogen VOORUIT-kandidaten van Schurhoven (Sint-Truiden) voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 voor te stellen”, zegt lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

Marijke Claes (7de plaats), Maurice Hollebeke (20ste plaats) en Ludwig Vandenhove (1ste plaats).

De wijk- en dorpskermissen trachten te herwaarderen, is één van de programmapunten van het gemeentelijk verkiezingsprogramma van VOORUIT. Dat is niet gemakkelijk, dat beseffen we, maar moeilijk gaat ook.
Wij hebben daar als VOORUIT alleszins een lokaal plan voor uitgewerkt.(1)

Marijke, Maurice en ikzelf kijken met enige nostalgie terug naar de tijd dat buurtkermissen nog populair waren, zo evenzeer Schurhoven.
Met tal van nevenactiviteiten op de ‘kermisaffiche’: kaartavond(en), voetbalwedstijden, een bijzondere duivenvlucht en verschillende wielerwedstrijden. En talrijke volkscafés, nu zijn er nog twee.
Dat komt niet meer terug, daarvoor zijn er ondertussen (te?) veel alternatieven in onze maatschappij. Maar toch moeten we proberen de folklore van wijk- en dorpskermissen
te behouden en/of op de meeste plaatsen zelfs proberen enigszins te laten terugkeren.

Nog een anekdote: één keer heeft Maurice Hollebeke, ex-wielrenner, een wedstijd in Schurhoven gewonnen. Maar ik denk in plaats van gewonnen… 'gekocht'.
Hoeveel hij er ‘verkocht’ heeft, kom ik niet te weten van hem.”

___