“Ja, ik ben kandidaat-burgemeester”

Ludwig Vandenhove kondigt in een interview met Het Belang van Limburg aan dat hij de lijst van VOORUIT Sint-Truiden zal trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 en kandidaat burgemeester is.(1)

“Ik ga ervoor dat VOORUIT Sint-Truiden de grootste partij blijft en zo de onderhandelingen mag leiden voor de vorming van een nieuwe bestuursploeg voor Sint-Truiden.
De stad moet opnieuw bestuurd worden op een transparante manier.
Er moet orde op zaken gesteld worden”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Het is een moeilijke opdracht om de rust doen weer te keren en het imago van Sint-Truiden op te krikken. Bovendien is er de rampzalige financiële toestand. Dus een enorme uitdaging, maar daar ben ik nooit voor gevlucht. 
Dat schrikt mij niet af met mijn politieke ervaring en mijn politiek netwerk.
De stad heeft nood aan iemand, die weet hoe er bestuurd moet worden en die snel durft beslissen, ook als het om niet-populaire dossiers gaat.

De VOORUIT-lijst zal een afspiegeling zijn van de Sint-Truidense samenleving met personen, die bekwaam zijn om de stad te beheren en te besturen. Het gaat om een mix van personen met ervaring, zoals Hilde Cops-Visser, Filip Moers en Johnny Vangrieken, maar evenzeer met nieuwe en jonge figuren, die de opvolging verzekeren.” 

Hieronder vindt u de tekst, die ik als leidraad gebruikt heb voor het hoger aangehaalde interview.


___