vzw Kunst Groen organiseert Tinteling

Tingeling

In het kader van het Trudojaar organiseert vzw Kunst Groen een kunstproject in domein 't Speelhof, Speelhoflaan 5 in Sint-Truiden.

Voorzitter Ludwig Vandenhove: "Een 25-tal internationale, nationale en lokale kunstenaars plaatsen installatiekunst in situ in domein 't Speelhof.
De werken zijn gebaseerd op het leven, het werk en/of de visie van de Heilige Trudo en de deelnemers gaan aan de slag met de mooie groene ruimte dichtbij het stadscentrum van Sint-Truiden.

Met 'Tinteling' wil de vereniging Kunst Groen actuele kunst in groene publieke ruimtes promoten en de bezoekers aanzetten tot kunstbeleving."

Affiche Tingeling

"In de loop van het jaar zullen er ook een aantal nevenevenementen georganiseerd worden. Zo zijn er workshops gepland met het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers (Fedasil) in samenwerking met de serviceclub Soroptimist Sint-Truiden, een kunstproject met de bewoners van de vzw WIRIC (personen met een handicap), tentoonstellingen van de vzw 's Renovat (foto's) en Kantelink (kantkunst) en een toonmoment van de Academie Haspengouw. Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om het parcours af te wandelen, samen met enkele kunstenaars, gecombineerd met een eventuele brunch in de Afspanning (organisatie Davidsfonds Brustem)."

Bestuur Kunstgroen

Praktisch

  • Van zaterdag 27 april 2019 tot en met zondag 24 november 2019
  • Domein 't Speelhof, Speelhoflaan 5, 3800 Sint-Truiden
  • Vrij en gratis toegankelijk
  • www.kunstgroen.be