Kunst Groen in Volmolen (Sint-Truiden)

Dit jaar zal de tweejaarlijkse tentoonstelling van de vzw Kunst Groen, waarbij kunstwerken geconfronteerd worden met natuur en groen en de omgeving, doorgaan in Volmolen (tussen de Fabrieksstraat en de Zoutleeuwsesteenweg) in Sint-Truiden.
Titel: Expansie. 

“Er is enorme interesse, op dit moment hebben al 27 kunstenaars zich ingeschreven”, zegt voorzitter Ludwig Vandenhove.

“Op vrijdagmiddag ben ik er samen met Stefan Luyck van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en secretaris en ‘duivel doet al’ bij Kunst Groen Frank Delbeke nog eens gaan wandelen om te bekijken hoe de werken er best kunnen ingepast worden.

“Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft in Volmolen de laatste jaren grote stukken grond verworven.
Deze situatie vormt echt een aanwinst voor de stad op het vlak van natuur en wandelmogelijkheden dichtbij het centrum.
Heel wat inwoners kennen het gebied nog niet en met het initiatief ‘Expansie’ willen we, samen met ANB, de Truienaars de kans geven voor een aangename en kunstzinnige kennismaking.

 

Het is voor ons als Kunst Groen echt fijn om met ANB te kunnen samenwerken. Ook onze vorige editie van Kunst Groen in Bevingen (Sint-Truiden) is grotendeels doorgegaan op eigendommen van ANB.(1) 
Een goede samenwerking met ANB, dat kan niet echt gezegd worden van de stad Sint-Truiden, dat kan veel beter. Nochtans moeten wij als lokale overheid  net ANB bedanken voor deze belangrijke ecologische ontwikkeling.
Ik heb daar al eens een tussenkomst over gedaan tijdens de gemeenteraad van maandag 30 januari 2023.
Alles wat Vlaanderen- lees ANB - doet op het vlak van investeringen, zijn inspanningen, die de stad Sint-Truiden niet moet doen en niet moet financieren.”

De officiële opening van ‘Expansie’ is voorzien op zaterdag 13 april 2024 om 15 uur. 
De tentoonstelling loopt tot het einde van de zomer.

___

Tags: