Een tweede SALK voor Limburg?

Op vrijdag 1 december 2017 ging de zesmaandelijkse vergadering van de Taskforce van het Strategisch Actieplan voor Limburg in het kwadraat (SALK) door in het Terhills Hotel in Maasmechelen (Zetellaan 68).
De vergaderingen gaan afwisselend door in Brussel (kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois) en in Limburg.

Naar aanleiding van deze Taskforce pleit CD&V-Limburg bij monde van Vlaams minister Jo Vandeurzen voor een verlenging van SALK.

"Ik kan daar volledig inkomen", zegt sp.a-gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
"Een tweede SALK, waarbij we de verdere sociaal-economische ontwikkelingen in Limburg volgens een bepaald plan laten verlopen, is belangrijk. Zo een plan mag uiteraard geen alibi zijn dat Limburg niet krijgt waarop het recht heeft, zoals andere Vlaamse regio's. Dat geldt ook voor domeinen die buiten SALK vallen, zoals onderwijs, cultuur of gezondheid-of welzijnszorg.

Het SALK loopt over het algemeen goed, maar als verantwoordelijke voor het veiligheidsonderwijs in Limburg blijf ik op mijn honger zitten voor wat betreft de veiligheidscampus in Genk.
Waar wachten de federale regering en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op?"

 

Zie onder andere Economisch herstel Limburg gaat voort. Het Belang van Limburg, 01-12-2017, p. 8.  Morele plicht. Het Belang van Limburg, 01-12-2017, p. 2.  Economisch herstel Limburg gaat voort. Het Nieuwsblad, Limburg, 01-12-2017, p. 5.
Vlaamse ministerraad in Maasmechelen: CD&V wil voortzetting van SALK. www.tvl.be/nieuws, 01-12-2017. Vlaamse regering komt samen in Maasmechelen om Limburg te steunen na sluiting Ford Genk. www.tvl.be/nieuws, 01-12-2017. Limburgse werkloosheid daalt met 12 procent in één jaar. www.tvl.be/nieuws, 01-12-2017.

Zie ook De gevangenis in Leopoldsburg komt er, nu de veiligheidscampus in Genk nog van 27-07-2017 en Waarom luistert minister Bart Tommelein niet? van 16-12-2016 op deze website.