De lijken blijven uit de kast vallen

“De problemen blijven aanhouden bij het huidige cd&v-N-VA-Open Vld-stadsbestuur in Sint-Truiden.
Nu is er weer een zaak verloren bij de Raad van State tegen een firma in Informatie- en Communicatietechnologie (ICT)-materiaal”, zegt Ludwig Vandenhove.

Het contract van 2 336 450 euro is toegewezen aan een bepaald bedrijf, terwijl dat eventueel aan een ander had moeten gebeuren.
Ik citeer de Raad van State: “De aanbestedende overheid heeft bij de beoordeling van het tweede gunningscriterium de beoordelingsmethodiek pas vastgesteld na opening van de offertes en op die manier de beoordelingsmethodiek kunnen kiezen in functie van de inschrijver aan wie zij de opdracht gegund wenst te zien. En “De inschrijvers moeten van de aanbestedende overheid een gelijke kans krijgen om de opdracht  in de wacht te slepen.”

De stad Sint-Truiden moet nu opdraaien voor de gerechtskosten en kan zich verwachten aan een vraag voor een fikse schadevergoeding van de benadeelde firma.
Het zou gaan om een claim van om en bij de 138 000 euro.(1)(2)

De financiële toestand is blijkbaar nog niet ernstig genoeg.

De nieuwe financieel directeur Paul Vanstraelen, die afgelopen dinsdagavond 18 juni 2024 officieel is aangesteld door de gemeenteraad, is duidelijk: “Nog zeker tien jaar vinger op de knip”. Zo hoort u het eens van een ander.

Ik maak mij daar echt zorgen over.
Welke (financiële) lijken gaan er nog uit de kast vallen?
Het is erg, maar duidelijk: de nieuwe bestuursploeg na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 zal ‘een saneringscoalitie’ moeten zijn.
Er is geen andere keuze
.”
___