Vlaanderen

Teken de petitie van Natuurpunt

“Landbouw en natuur moeten niet tegengesteld zijn aan elkaar, integendeel”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Daarom steun ik de petitie van Natuurpunt ‘Levend Land’.

Verband tussen intensieve veeteelt en volksgezondheid

“Er is een duidelijk verband tussen intensieve veeteelt in de omgeving en bepaalde gezondheidsrisico‘s”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Het wordt tijd dat in Vlaanderen, net zoals in Nederland, hier voldoende wetenschappelijk onderzoek zou rond gevoerd worden en dat er met het element volksgezondheid zou rekening gehouden worden bij omgevingsvergunningsaanvragen.

Foei Vlaamse regering!

Limburg wordt opgesplitst in 3 regio ’s ondanks de tegenstand van heel wat middenveldorganisaties en de ruime meerderheid van de Limburgse gemeentebesturen.
Het gaat om de regio Noord rond Beringen, de regio Oost rond Genk en de regio Zuidwest rond Hasselt.

Typisch Vlaams: zo een beslissing doordrukken tegen de wil van Limburgers in opdat het zou passen in hun nieuw model van regio’s. En dan verbaasd zijn dat de burger minder en minder vertrouwen in de politiek heeft”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove (VOORUIT).

Nieuwsbrief nr. 81

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Vooruit naar een ander landbouwmodel

Ward Van Hassel, fractieadviseur Vlaams parlement VOORUIT en Ludwig Vandenhove, Vlaams volksvertegenwoordiger hebben samen een artikel geschreven over een Socialistisch landbouwbeleid.

De bijdrage staat in het maandblad Samenleving & Politiek (SAMPOL) van april 2021. (1)

Hieronder vindt u de integrale tekst.

Illegale vogelvangst neemt af

Volgens de cijfers van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) is de illegale vogelvangst in Vlaanderen gedurende de laatste 10 jaar (van 2011 tot en met 2020) verminderd.  

Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove vroeg de cijfers van het aantal processen-verbaal (PV's) en het aantal vogels op bij Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

Strooizout bij winterweer moet gezonder en milieu- en diervriendelijker

“Strooizout is nodig bij sneeuw-, ijzel- en vriesweer. Maar strooizout heeft heel wat negatieve gevolgen voor de omgeving, het milieu en de gezondheid van mens en dier”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

De strooidiensten van openbare besturen moeten daar meer leren rekening mee te houden.

Landbouw en biodiversiteit kunnen samengaan

“Voor mij zijn landbouw en biodiversiteit niet tegengesteld aan mekaar, wel complementair”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Mijn visie is dat er in het kader van de niet-productieve investeringen van het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) veel meer moet ingezet worden op die relatie tussen landbouw en biodiversiteit. Bovendien moet daar in functie van de Green Deal van de Europese Unie (EU) meer aandacht voor komen binnen het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GBL).

Rioleringsgraad in Vlaamse gemeenten moet naar omhoog

Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove als reactie op een reportage in PANO op Eén over de rioleringsgraad in Vlaanderen op woensdag 4 november 2020.

Ludwig Vandenhove vroeg de globale cijfers op voor gans Vlaanderen aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

Er is nog heel wat werk aan de waterfactuur

“Heel wat Vlamingen vinden dat de aanrekening van de waterfactuur op een andere en meer correcte en sociale manier zou kunnen (moeten) gebeuren” (1), zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Ik stelde er een schriftelijke vraag over aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

Pagina's

Abonneren op RSS - Vlaanderen