Voor één keer zijn de Limburgers beter af…

De Nationale Maatschappij van Belgische Spoorwegen (NMBS) doet proefprojecten om in de zomerperiode extra treinen naar de zee in te leggen, waarop gereserveerd, ingeschreven kan worden.
Het gaat om de zogenaamde ‘Kust-Express’.

Waarom zullen die treinen niet vanuit Limburg vertrekken? is een vraag, die ik vaak krijg”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Maar dat is niet nodig, want personen en gezinnen, die vanuit Limburg vertrekken naar de kust hebben traditioneel nog een gegarandeerde zitplaats, omdat zij al vroeg, als eersten op de trein zitten. Dus die extra treinen vanuit Genk, Hasselt of Sint-Truiden moeten er niet komen”, bevestigt Stefan T’Jolyn, provinciaal secretaris Algemene Centrale van Openbare Diensten (ACOD)-Spoor. “Bijgevolg treinen genoeg vanuit Limburg naar de kust.”

“Het is logisch dat de extra treinen enkel vanuit Brussel Noord, Antwerpen, Gent en Luik vertrekken, omdat het vooral in die stations te druk is en op die manier kan gezorgd worden voor een betere spreiding van de reizigers. Wij mogen als Limburgers ook eens ‘geluk hebben’, voor het overige worden we al genoeg benadeeld als het over goede en snelle treinverbindingen gaat”, zegt Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het artikel dat hierover op www.trudocs.be staat. (1)