Tour Elentrik

Tour Elentrik is een project waarin lokale en professionele kunstenaars de kans krijgen om hun eigen straten mooier te maken door middel van artistieke interventies op elektriciteits- en nutskasten.
Het is één van de initiatieven van Treepack BV, gespecialiseerd in muurschilderingen en street art-projecten. (1)

“Een propere en verzorgde omgeving is belangrijk voor het zich goed voelen in de eigen buurt, kortom voor een goed en een veilig gevoel.
Overheden, ook gemeenten, moeten zorg dragen voor de openbare ruimte, hun eigendom.
Allerlei kunst- en culturele projecten kunnen daar sterk toe bijdragen. Zo heb ik als burgemeester heel wat graffiti- en poëzieprojecten in openbare ruimte in Sint-Truiden opgestart”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“In Beringen loopt momenteel Tour Elentrik Beringen, waarbij 33 grijze elektriciteitskastjes op 26 locaties veranderd zijn in ‘kunstwerken’.
Het is een mooi voorbeeld van ‘street art’, waarbij de eigen inwoners ingeschakeld worden. (2)

Op dinsdag 8 september 2020 bracht ik een bezoek aan het werk van ‘juffrouw’ Hatice Baloglu, die de elektriciteitskast in Berkenstraat 1 met buurtbewoners en leerlingen ‘bewerkt’ heeft.
Mooi gedaan!”


#TourElentrikBeringen

Iedereen kan meestemmen voor haar/zijn favoriete elektriciteitskast.
Door een foto op Facebook te posten of te mailen naar tourelentrik@beringen.be tegen maandag 21 september 2020.
Vanaf vrijdag 25 september tot en met maandagochtend 28 september 2020 kan er dan gestemd worden op de drie meest gefotografeerde kastjes.