Tentoonstelling in Halmaal!

In het weekend van 30 en 31 mei en 1 en 2 juni 2008 vindt in Halmaal voor de 6e keer op rij een kunsttentoonstelling plaats naar aanleiding van Halmaal kermis.
Grote bezieler is Rohnny Houwaer.

“Sinds ik burgemeester van Sint -Truiden ben, nu toch al meer dan 13 jaar, probeer ik dorp- en wijkkermissen nieuw leven in te blazen.
De beste methode hiertoe is om rond die kermis een aantal andere activiteiten te organiseren met plaatselijke verenigingen.
Halmaal is hierin bijzonder, in de zin dat hier voor de 6e keer een kunsttentoonstelling rond georganiseerd wordt, die kwalitatief zeer hoogstaand is. Of: hoe een gemiddeld dorp in Vlaanderen kermis viert met een confrontatie met moderne en zelfs experimentele kunst!”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Ik wil zoveel mogelijk kunstwerken in de openbare ruimten in Sint -Truiden, in het centrum, maar ook in de deelgemeenten, dorpen en wijken. Het zou dan ook goed zijn dat er in Halmaal zeker één permanent kunstwerk zou komen, vooral omdat al de werken, die de Watering van Sint-Truiden daar uitgevoerd heeft tegen de wateroverlast, een aantal ruimten, zelfs een heuse dijk, gecreeërd hebben, die zich daar perfect toe lenen.”, aldus Ludwig Vandenhove.
Of: hoe de grillen van de natuur aanleiding geven tot kunst!