Samenstroom: een socialistisch verhaal!

Wanneer je in groep (groene) gas en elektriciteit aankoopt, krijg je gemakkelijker een goedkoop tarief.

Sp.a Antwerpen, sp.a Oost- en sp.a West-Vlaanderen hebben al een actie georganiseerd rond een groepsaankoop elektriciteit en gas.
Bij deze acties stapten al 20.000 mensen over naar een nieuwe energieleverancier.

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Sp.a Limburg en sp.a Vlaams-Brabant hebben nu ook de handen in elkaar geslagen en organiseren dit voorjaar een gezamenlijke veiling rond een groepsaankoop elektriciteit en gas, onder de noemer ‘Samenstroom’.
De socialistische Mutualiteit Brabant, Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) Vlaams-Brabant en Limburg en Curieus hebben zich aangesloten bij deze groepsaankoop.


 Het uiteindelijke doel van deze actie is de deelnemers een goedkopere energiefactuur te bezorgen. Daarnaast is het opzet de burger te sensibiliseren voor groene stroom, haar/hem wegwijs te maken op de energiemarkt en hen meer uitleg te bezorgen over het sociaal tarief.

 

 

Hoe meer burgers en families zich inschrijven voor de groepsaankoop van groene energie, hoe aantrekkelijker de actie is voor de energieleveranciers en hoe groter de kans op een lagere prijs voor elektriciteit en gas.”

 

 

Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven.
Meer informatie vindt u op www.samenstroom.be en/of via de contactpersonen voor Sint-Truiden
Filip Moers (gsm: 0498-93 90 05 en/of mail: filip.moers@sint-truiden.be) en Marleen Thijs (gsm: 0478-54 13 01 en/of mail: marleen.thijs@sint-truiden.be).

 

“Gewoon doen!”, besluit Ludwig Vandenhove.