Onderzoekscommissie naar woonzorgcentra?

VOORUIT heeft op woensdag 15 maart 2023 tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement voorgesteld om een onderzoekscommissie op te richten rond de malversaties in de woonzorgcentra.

Er duiken de laatste weken teveel berichten op over ontoelaatbare situaties in een aantal woonzorgcentra, vooral in de commerciële centra”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Daarom pleit VOORUIT voor een parlementaire onderzoekscommissie, die de hele sector ten gronde kan onderzoeken en een aantal beleidsvoorstellen kan doen. VOORUIT diende daartoe een motie in, die een aantal collega - Vlaams volksvertegenwoordigers en ikzelf ondertekend hebben.

Als VOORUIT wensten wij de motie met hoogdringendheid toe te voegen aan de agenda van de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement van woensdag 15 maart 2023.
Zulke onderzoekscommissie is volgens ons als VOORUIT dringend genoeg. Maar de N-VA-cd&v-Open Vld-meerderheid heeft ons voorstel met zitten en opstaan weggestemd.

De motie is nu verwezen naar de ontwerpagenda van de plenaire vergadering van het Vlaams parlement van woensdag 29 maart 2023. Spijtig!

Mijn voorstel: de commerciële sector moet uitgefaseerd binnen de bejaardenzorg.
Woonzorgcentra moeten opnieuw een expliciete aangelegenheid worden van de overheid en van de non-profitsector
.”

Hieronder vindt u de motie.