Ludwig Vandenhove bemiddelt via minister Rudy Demotte over de invoer van conférence-peren in China!

Op woensdag 20 september 2006 ontving minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Rudy Demotte de heer Li Chang Jiang, general administrator van de Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantaine (de Chinese tegenhanger van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)).

Ook gouverneur van Limburg Steve Stevaert en burgemeester en senator
Ludwig Vandenhove/> waren aanwezig bij deze belangrijke samenkomst.
Een van de doelstellingen van deze bijeenkomst was om de eventuele export van de conférence-peer naar China, te promoten. De Belgische Fruitveiling (BFV) heeft de afgelopen maanden al een actieve prospectie van de Chinese markt aangevat om te onderzoeken of er een afzetmarkt is voor hét succesproduct van de Haspengouwse fruitteelt: de conférence-peer.

Aangezien er een grote interesse is vanuit China voor deze peer, was het uitermate belangrijk dat de heer Jiang een ontmoeting zou hebben op topniveau, met name met minister Rudy Demotte, zodat dit exportdossier kracht kon bijgezet worden. Burgemeester en senator
Ludwig Vandenhove/> heeft dan ook samen met gouverneur Steve Stevaert bemiddeld bij de minister zodat deze ontmoeting zeker kon plaatsvinden.

De perenproductie is momenteel - en zal dat de komende jaren nog meer worden - de steunpilaar van de Belgische fruitteelt. De afzet van peren in China, een land met 1,3 miljard inwoners en dus potentiële consumenten, zou betekenen dat de fruitteelt in ons land, en dan vooral in Limburg, een enorme ‘boost’ zou krijgen. Dit zou uiteraard ook de werkgelegenheid in onze streek enorm ten goede komen en dat moet uiteraard ondersteund worden!