Kermis Sint-Truiden 2009!

Traditiegetrouw viert Sint-Truiden eind augustus zijn jaarlijkse kermis.
Dit jaar vindt de kermis plaats van vrijdag 28 augustus tot en met maandag 7 september 2009.


Er zijn 72 attracties, verspreid over de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat met als nieuwigheid onder andere de spooktrein op de Groenmarkt.

In Sint-Truiden zijn de foorkramers altijd welkom.
Als stad beseffen wij de voordelen van een evenement als de kermis, zowel qua uitstraling, als qua economische impact.
Kermis Sint-Truiden is nog altijd één van de evenementen, die het meeste volk naar Sint-Truiden brengt samen met de jaarlijkse carnaval en de wekelijkse markt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sint-Truiden een voortrekkersrol speelt op het gebied van de kermis.

Om deze feestelijke periode op een gepaste manier aan het grote publiek aan te kondigen, is er een kermisfolder, die een hebbeding is voor éénieder die, met de nodige korting, eens een kijkje wil komen nemen op de kermis.

Dit jaar valt ook het groots spektakelvuurwerk van woensdag 2 september 2009 weer op met speciale effecten zoals Bengaals vuur, waterval en stroboscopen, aangeboden door de foornijveraars, de horeca rond de Grote Markt en het stadsbestuur. Tevens is er die dag de ‘Weer naar school-koopjes’ en zijn de winkels open tot 20.00 uur.

Traditiegetrouw heeft het stadsbestuur, in samenwerking met de foorkramers, op vrijdag 28 augustus 2009 een happening georganiseerd waaraan alle deelnemers van de stedelijke vrijetijdsinitiatieven gratis konden deelnemen.
Na een korte toelichting werden de gratis kermiskaarten verdeeld en gingen de kinderen, onder begeleiding van de monitoren, per leeftijdsgroep en ingedeeld volgens initiatief naar de Grote Markt. Na de officiële opening van de kermis om 17.30 uur mocht de kinderen gratis op een aantal kermisattracties en dit tot 19.00 uur.

De personen met een handicap ontvangen gratis kermiskaarten voor de kermisdag voor personen met een handicap van donderdag 3 september 2009.
Van 14.00 uur tot 17.00 uur mogen de personen met een handicap van Wiric, Andere Gehandicapten Opvang (AGO), ’t Heft, Ter Heide, Psychiatrisch Centrum Ziekeren en Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria gratis op de grote attracties en krijgen ze een zak smoutebollen of een hotdog aangeboden, dit alles in samenwerking met de foorkramers en de Sint-Truidense serviceclubs.
Het Rode Kruis en de vrijwilligers van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden staan paraat om de personen met een handicap te begeleiden.

De laatste dag van de kermis wordt dit jaar weer een topper.
Na het grote succes van de vorige jaren, is er op maandag 7 september 2009 weer een ‘euro-dag’. Alle attracties zijn die dag goedkoper: voor attracties met een tarief tot 2,00 EUR moet u slechts 1,00 EUR betalen en voor de attracties met een tarief van meer dan 2,00 EUR, 1,00 EUR minder dan de normale prijs.

Kermis Sint-Truiden presenteert in 2009 volgend programma.

Vrijdag 28 augustus 2009 om 17.30 uur
Feestelijke opening. Alle deelnemertjes aan Jeugd, Sport en Spel, sport- en voetbalkampen, speelpleinwerking, speelstraten en buitenschoolse kinderopvang ‘Tutti Frutti’ geven het startschot van de augustuskermis.

Woensdag 2 september 2009
Kermisbraderie, winkels open tot 20.00 uur. Om 22.00 uur spektakelvuurwerk door Vangelabbeek vuurwerkmeesters

Donderdag 3 september 2009 van 14.00 uur tot 17.00 uur
Kermisdag voor personen met een handicap, in samenwerking met de serviceclubs, de Gewestelijke brandweer Sint-Truiden en het Rode Kruis.

Maandag 7 september 2009
Euro-dag.

“De augustuskermis in Sint-Truiden officieel openen, blijft na al die jaren iets speciaal hebben.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Op woensdag 2 september 2009 zal er een item hierover in TVPubliek Special op TVLimburg (TVL) verschijnen