Katarakt-wandeling groot succes!

Ondanks het minder goede weer en vooral de slechte weersvoorspellingen waren er toch een 250-tal aanwezigen op de Katarakt-wandeling, die Vlaams volksvertegenwoordiger Els Robeyns, gedeputeerde Sylvain Sleypen en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, samen met Curieus en de sp.a-kantons Borgloon en Sint-Truiden op zondag 6 april 2008, organiseerden.
Een succes dus!


Viv Van Dingenen - An in de Eén-serie Katarakt - en Rudi Sterkendries (heeft veel informatie en locaties aangewezen voor de reeks), begeleidden geïnteresseerden naar plaatsen waar opnames gedraaid zijn.

Op een persconferentie op woensdag 2 april 2008 hebben de drie sp.a-politici ook de toekomstplannen vanuit de sp.a voor het toerisme in Haspengouw toegelicht.

De volgende punten kwamen aan bod:
- de meest recente bezoekersaantallen al dan niet gerelateerd aan het succes van de Eén-serie Katarakt;
- steden en gemeenten moeten geld durven investeren in de toeristische sector, ook al is het in het toerisme zo dat de investeringen vaak door de overheid gebeuren en de opbrengsten hoofdzakelijk naar de privé-sector gaan (in tegenstelling tot andere sectoren);
- de Eén-serie Katarakt toont aan dat er ook nog heel wat Haspengouwers zijn, die zelf niet vertrouwd zijn met alles wat er omgaat in de fruitteelt.
Hier liggen zeker nog mogelijkheden voor het onderwijs, de socio-culturele sector, etc.;
- in Haspengouw is er nog heel wat nood aan verblijfsmogelijkheden voor toeristen.
Momenteel onderzoekt de provincie Limburg voor heel het grondgebied, maar ook voor Haspengouw, waar projecten van gezamenlijke verblijfsaccommodatie kunnen ingeplant worden.
Specifiek wordt voor Haspengouw gedacht aan een soort vakantiedorp dat dan wel op een passende manier in het landschap moet kunnen ingeplant worden;
- de regio Haspengouw moet ook inzake toerisme keuzes maken en blijven gaan voor de zachte aanpak, met de nadruk op natuur, groen, wandelen, fietsen, het culturele en religieuze verleden.

Indien u de integrale tekst van de persconferentie wenst, kan u mailen naar burgemeester@sint-truiden.be.