"Ik ben fier op de Sint-Truidense jongeren!"

“Ik ben fier op de Sint-Truidense jongeren.
Ze verdienen een dikke pluim voor de serene manier waarop zij zijn omgegaan met de politieke perikelen rond het Belgacomgebouw."


"Ik heb het dan enerzijds over de protestbetoging op zondag 7 oktober 2007 en anderzijds op het ‘kraken’ van het Belgacomgebouw gedurende het weekend van 12, 13 en 14 oktober 2007 om er onder andere een fuif te organiseren.
Het is voor mij het beste bewijs dat jongeren het nodige initiatief aan de dag kunnen leggen, zelf dingen kunnen organiseren, maar vooral ook de nodige zelfdiscipline hebben.
Het is voor mij ook nog maar eens een bevestiging dat het nog altijd mogelijk is in deze nochtans toenemende individualistische maatschappij om personen in het algemeen en jongeren in het bijzonder achter een bepaald idee en/of initiatief te krijgen en hen hiertoe acties en/of initiatieven te laten ondernemen.
Het zou goed zijn dat een aantal van deze jongeren de weg vinden naar de traditionele politieke partijen, zodanig dat ze zich niet voor één en/of enkele feiten inzetten, maar in feite voor de ganse samenleving.
Nogmaals: als burgemeester ben ik fier op de Truiense jongeren!”.