Eindtentoonstelling 'Kiezen voor Kunst' Sint-Truiden!

In het weekend van 1, 2 en 3 mei 2009 vindt de eindtentoonstelling van ‘Kiezen voor Kunst’ plaats in galerij Canopus (van kunstenares Carine Cox), Spiegelstraat 13 te Sint-Truiden.
Niet minder dan 41 Sint-Truidense kunstenaars (met 54 werken) nemen deel.

‘Kiezen voor Kunst’ is een project waarbij aan niet-professionele kunstenaars de kans geboden wordt om hun werken gratis en zonder al teveel beslommeringen dichtbij huis tentoon te stellen.
‘Kiezen voor Kunst’ is een idee van Eddy Baldewijns en Ludwig Vandenhove uit 1984 als voorzitter en secretaris van de toenmalige Centrale voor Socialistisch Cultuurbeleid (CSC)-Vormingswerk Limburg, nu Curieus Limburg.

 

 

Na al die jaren blijven de uitgangspunten nog altijd dezelfde:
- niet-professionele kunstenaars de kans geven hun werken tentoon te stellen;
-bezoekers aantrekken, die anders moeilijk of niet de stap naar een tentoonstelling zetten.
Met andere woorden, laagdrempeligheid, én voor de exposant, én voor de bezoeker.

 

 

En de formule kent nog altijd het nodige succes: alle plaatselijke tentoonstellingen in achtereenvolgens Zepperen, Sint-Truiden, Wilderen en Aalst konden op heel wat interesse van kunstenaars en publiek rekenen.
Op elke plaatselijke expositie werden één of meerdere werken van elke deelnemer geselecteerd voor deze eindtentoonstelling (én door een gespecialiseerde jury, én door het publiek).

 

 

Het feit dat de eindtentoonstelling plaatsvindt in galerij Canopus was voor veel kunstenaars een extra-stimulans om deel te nemen!

 

 

Kom zeker een kijkje nemen!  

 

 

 

 

 

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Kiezen voor Kunst opnieuw van start’ op deze website.