Besparen en investeren

“De aanstaande federale regering moet besparen, maar ook investeren”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ik volg onze nieuwe (oude!) VOORUIT-voorzitter Conner Rousseau.(1)(2)

De Europese Unie (EU) moet toestaan dat investeringsuitgaven buiten de nationale, en in ons geval ook de Vlaamse, begrotingen kunnen gehouden worden.
Op een ogenblik dat China en de Verenigde Staten veel geld investeren in hun economieën ten koste van grote begrotingstekorten, moeten wij niet naïef zijn.

De uitdaging van de toekomstige Belgische federale en Vlaamse regering bestaat er vooral in te besparen in de gewone uitgaven, maar ondertussen voldoende te investeren in de buitengewone uitgaven.
Dat laatste is nodig én voor de economische ontwikkeling op peil te houden of zelfs te stimuleren, én om de dienstverlening voor de bevolking te blijven garanderen.

Dat is precies één van de uitgangspunten, die wij als VOORUIT vooropgesteld hebben om aan gesprekken voor regeringsvorming deel te nemen. Dus dat is niet nieuw.
De andere partijen moeten daarover niet ‘zagen’, ze mogen het altijd zonder VOORUIT doen.

Trouwens, wat voor de Oosterweelverbinding in Antwerpen geldt, moet toch ook voor gans België en Vlaanderen van toepassing kunnen zijn. Die werken zitten evenzeer niet in de Vlaamse begroting.
Waarom kunnen er altijd enkel uitzonderingen voor Antwerpen gemaakt worden? Antwerpen ligt toch ook in België en Vlaanderen?”
___

Tags: