BE-LE-VINGEN (IN BEVINGEN)

“Over enkele weken, meer bepaald op zaterdag 30 april 2022 om 15 uur, is het zover: de officiële opening van de volgende tentoonstelling van de vzw Kunst Groen ‘Be-le-vingen’ (in Bevingen)”, aldus voorzitter Ludwig Vandenhove.

Ik heb samen met Sonja van de gelegenheid gebruik gemaakt om op donderdag 14 april 2022 nog eens een wandeling te maken in de omgeving van de locaties waar een aantal kunstwerken gaan komen. De kunstwerken zullen onder andere tentoongesteld worden langs de natuurwandeling in Straeten (Bevingen) en in de vallei van de Cicindria.

Het regelmatig zo kortbij huis gaan wandelen, is één van de positieve kanten van Corona.
Waarom zou je ver weg gaan wandelen als het dichtbij in de eigen omgeving zo mooi is en er nog heel wat te ontdekken valt?

  

In deze periode is dat ook een echte bloesemwandeling. Ondanks de toenemende toeristische aandacht en het steeds toenemend aantal bezoekers in de Bloesemperiode in Haspengouw en Sint-Truiden, beseffen wij als eigen inwoners nog te weinig wat onze regio nu, met de bloesems in bloei, te bieden heeft.

Na deze wandeling ben ik er nog meer van overtuigd dat we met de omgeving van Bevingen de juiste locatie hebben uitgekozen voor dit volgende evenement van Kunst Groen.
De om en bij de 20 kunstenaars zullen ongetwijfeld van de gelegenheid gebruik maken om hun kunstwerken op een goede manier te integreren in het natuurlandschap.
Heel wat kunstliefhebbers, die ‘Be-le-vingen’ bezoeken, zullen ongetwijfeld genieten van dit wandelgebied.

  

Maak zeker van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met een mooi stukje Haspengouw gecombineerd met een aantal kunstwerken ingepast in de natuur.”

Praktisch: de expo loopt van zaterdag 30 april tot en met zondag 25 september 2022.