Awards '1000 jaar Fruit' uitgereikt!

Op dinsdag  8 januari 2008 werden de Awards ‘1000 jaar Fruit’ uitgereikt, een initiatief van de V.Z.W. ‘Meer dan 1.000 jaar Fruit’.

De volgende winnaars kwamen uit de bus: in categorie 1 (steden en gemeenten) de stad Borgloon, in categorie 2 (individuele personen) mevrouw Ria Menten uit Wellen met zelfgebakken appeltaarten, in categorie 3 (bedrijven) de N.V. Boomkwekerij René Nicolaï uit Alken en in categorie 4 (instellingen en organisaties) de Nationale Boomgaardenstichting.

 

 

 

 

 

Tijdens zijn inleiding bij deze prijsuitreiking benadrukte burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove, ook voorzitter van V.Z.W. ‘Meer dan 1.000 jaar Fruit’, het belang van dit soort initiatieven voor de regio Haspengouw in het algemeen en de fruitteelt in het bijzonder.

 

 

 

 

 

 

“Naast de economische activiteit en de huidige media-aandacht met de één-serie Katarakt, is het ook belangrijk dat culturele, culinaire, toeristische en andere initiatieven rond de fruitteelt genomen worden”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
In die zin is en blijft de oprichting van de V.Z.W. ‘Meer dan 1.000 jaar Fruit’ onder impuls van intendant Yannick Boes, samen met de werking van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie en de Confrérie van de Hasseltse Jenever, een belangrijk gegeven in de promotie van het fruit.
Ludwig Vandenhove benadrukte ook dat het belangrijk is dat dit soort initiatieven regelmatig herhaald wordt, bijvoorbeeld om de 2 of 3 jaar, met betrokkenheid van de 3 confréries en de verschillende steden en gemeenten in Haspengouw.
“Structuren zijn hierbij niet belangrijk, wel de betrokkenheid en de promotie van de fruitsector in de meest brede betekenis van het woord”, aldus Ludwig Vandenhove.